Masterclass

Studie in de buitenlucht

Een half jaar geleden heb ik mezelf een masterclass cadeau gegeven. Ik kwam er achter dat mijn laatste gevolgde training in 2009 was geweest. Hoogste tijd om weer eens te investeren in mezelf. Ik schreef me in aan de Erasmus. Betaalde een behoorlijk bedrag uit mijn eigen onderneming en startte.

Afgelopen donderdag luisterde ik naar het adembenemende verhaal van Lodewijk de Waal. Hij nam ons mee in de wonderen wereld van de renumeratie.  In een vlammend betoog vertelde hij over beloningen, salarissen, WNT. En naast de WNT al die andere normen die burgemeesters en gemeentesecretarissen anderen opleggen, want owee als het salaris boven die van hun uitstijgt.

Onze facilitator van deze tweedaagse had er een feestje van gemaakt. We zaten buiten in de schaduw van de parasol te luisteren naar de meest interessante sprekers. We hoorden de verhalen over Fugro, Eneco en een aantal familiebedrijven. En op de achtergrond zagen we een aantal wilde zwijnen scharrelen in de avondzon.

Met mijn werkgroep werken we in de zon onze casus verder uit. We kijken naar een beoogde fusie van twee stichtingen. Waar moet je rekening mee houden voordat je een vergaande samenwerking aan kan gaan? Waar gaan we op letten als het gaat om de governance van de andere stichting, het juridische fundament, de financiële situatie, het functioneren van de bestuurders en de toezichthouders, de cultuur, de wijze van communiceren.

Ik kijk alweer uit naar de volgende twee-daagse