40MM

Wandelen voor 150 kleinschalige projecten

Ik steek mijn hoofd om de hoek van de stal waar de lammetjes luidruchtig krijsen om aandacht van hun moeder. Ik kom bijna niet boven het geluid uit en roep naar mijn buurvrouw met de folder van de 40MM in mijn hand ” we gaan weer hoor!”. Mijn buurvrouw grijnst me tegemoet. “Dat meen je niet! Gaan we echt?”. “Tuurlijk gaan we! We stappen gewoon door hoor, zoals ieder jaar”.

Allebei beseffen we dat we snel moeten gaan trainen om goed voorbereid te zijn voor de 40.000 meter sponsorloop. Sinds 1974 een jaarlijks terugkerend evenement door het westfriese landschap langs Venhuizen, Schellinkhout, het Markermeer, Oosterleek en Hem. De opbrengst gaat naar kleinschalige projecten in ontwikkelingslanden. Ieder jaar worden deze projecten zorgvuldig geselecteerd.

Het is aan de wandelaars om onder hun vrienden, kennissen, collega’s en familie zoveel mogelijk sponsoren te vinden. Zodat de wandelaars bij iedere stap euro’s ophalen. Dat maakt het wandelen wat lichter. Want inmiddels spreek ik al 7 jaar uit ervaring. Na 25 kilometer wordt het zwaarder en bij 32 kilometer is het aftellen begonnen.

De dropjes, zuurtjes, appels en als klap op de vuurpijl de pannenkoeken houden ons op de been. De gezelligheid en het doel om weer bij te dragen met zo’n grote groep enthousiaste mensen zorgt dat we weer gaan. Sponsor ons weer en we wandelen voor onze goede doelen op zaterdag 12 mei.

https://www.40MM.nl